Waar ben je nu? Nou, ik ben nog niet weg….
Door: carolinehermans
Blijf op de hoogte en volg Caroline
22 Maart 2011 | Nederland, Maasbracht
Plans have changed…
Ik zou dus eigenlijk morgen (woensdag) naar Mozambique vertrekken, ik had m’n ticket al gekregen. Alleen het contract van de presbyterian church liet op zich wachten.
Afgelopen vrijdagavond na een afscheidsetentje in Den Bosch kreeg ik een telefoontje van VSO Nederland om me te waarschuwen dat ik woensdag niet zou kunnen vertrekken en een kans bestond dat mijn placement bij de presbyterian church misschien helemaal niet door zou gaan, omdat de church niet met een contract over de brug kwam. VSO Mozambique wist ook niet wat de reden hiervan was en had maandagmiddag een spoedoverleg met de presybyterian church gepland om te achterhalen of er nu echt sprake was van een ‘NO GO’.
Tsja, ik had rekening gehouden met het feit dat ik wel eens later zou vertrekken, maar dat mijn placement helemaal niet door zou gaan, daar had ik niet aan gedacht… Ik was helemaal klaar voor vertrek, m’n ‘afscheidstournee’ zo goed als afgerond, alle spullen in huis, alle vaccinaties in m’n lijf, nog net niet mijn tas ingepakt…
Gelukkig had VSO Mozambique wel een mogelijk alternatief als de presbyterian church niet verder met me wilde, namelijk FAWEMO (Forum for African Women Educationalists Mozambique). Een organisatie gericht op het vergroten van de participatie van meisjes en vrouwen in het onderwijs. Zij zochten een ‘Girls Education Advisor’, een functie met de volgende taken:
• Ondersteunen bij de strategie-ontwikkeling van vrouwen en meisjes in het onderwijs
• Meehelpen met het ontwikkelen en geven van trainingen
• Schrijven van projectvoorstellen en medewerkers ondersteunen bij het schrijven van projectvoorstellen
• Meedoen aan meetings bij het ministerie van onderwijs en met andere partners
• Ondersteunen bij daily office activiteiten
• Bezoeken van girls’ clubs en activiteiten van FAWEMO op scholen
Ik moet zeggen dat deze functie maar ook de organisatie me zeer aanspreekt. Inhoudelijk lijkt de functie wel op de functie van de presbyterian church (ook ontwikkelen van beleid en op verschillende niveaus actief zijn), maar dan niet bij een kerk maar bij een NGO (non-gouvernementele organisatie, een organisatie die onafhankelijk is van de overheid & zich richt op een maatschappelijk belang).
Vanmiddag heb ik het verlossende telefoontje van VSO Nederland gekregen dat mijn placement bij de presbyterian church definitief niet doorgaat, maar Fawemo gelukkig wel. En Fawemo staat gelukkig wel op mijn komst te wachten... en jawel ze zijn al bezig met het maken van mijn contract! En misschien… als het meezit… ontvang ik dit contract al morgen…, dus als het echt meezit… vertrek ik nog deze of volgende week.
I’ll keep my fingers crossed!
PS: In de Elsevier stond deze week een interessant artikel over waarom scholing belangrijk is. (‘Een slimmere wereld’ Elsevier nr 11). Namelijk hoe meer onderwijs iemand geniet, hoe meer iemand later kan gaan verdienen. Dit geldt niet alleen voor een individu maar ook voor een land als geheel; een toenemend opleidingsniveau staat voor economische groei. Naast meer inkomen leidt een hogere scholing ook tot betere gezondheid en een langer leven. Meer onderwijs leidt ook tot minder kinderen, en tot nog hogere scholing van volgende generaties. Ook dit heeft weer een gunstig effect op de economie.
• Meehelpen met het ontwikkelen en geven van trainingen
• Meedoen aan meetings bij het ministerie van onderwijs en met andere partners
• Ondersteunen bij daily office activiteiten
• Bezoeken van girls’ clubs en activiteiten van FAWEMO op scholen
I’ll keep my fingers crossed!
22 Maart 2011 - 16:38
Hin:
Hoi Caroline, turbulente dagen. Maar mooi dat je bij een andere organisatie terecht kan en van waarde kan zijn. Afgelopen weekend werd ik erop atent gemaakt dat er een leuk artikel over jou en nog een Maastrichtse in Gazet stond. Erg leuk om te lezen. veel succes. Ik blijf je volgen. -
22 Maart 2011 - 17:01
Lobke:
Wat een spanning allemaal!!
Eerlijk gezegd lijkt ook dit mij een enorm leerzaam project voor je!! Je inzetten voor woman development, cool :-))
Wat fijn dat alles toch snel goed zal komen en je reis naar Mozambique gaat vertrekken ... keep me posted!
Ik vrees dat ik je dit maal niet op Schiphol kan uitzwaaien aangezien mijn wintersport vrijdag begint.
Gek idee je niet meer te zien, dus kom gerust nog ff voor een afscheidsborrel naar Nijmegen ;-))
KUS!! -
22 Maart 2011 - 17:15
Chris:
Ik duim voor je Caroline! Je moet wel gaan, want ik wel de verhalen kunnen lezen....
Succes in ieder geval! -
22 Maart 2011 - 17:39
Caro S:
Lieverd toch! Wat een story, niet te geloven! Ik sta helemaal paf... Maar wat een bijzondere samenkomst van omstandigheden waardoor er een heel mooi alternatief op je pad is gekomen. Zo zie je maar, alles valt uiteindelijk op zijn plekje:)! Ik duim voor je!
Geniet dan nog maar van een paar daagjes extra in (naar ik heb vernomen zonnig en lente-achtig) Nederland. Mocht je tijd over hebben voor een paar daagjes Riga, dan ben je uiteraard van harte welkom hier bij mij!
Dikke knuffel, Caro. xx -
22 Maart 2011 - 19:32
Renee:
He Caroline,
Jeetje wat een gedoe zo last minute!! En dan zelfs even moeten denken dat je misschien helemaal niet gaat.
Maar zo te lezen is de nieuwe plaatsing haast een betere! Go increase girl-power in Mozambique, is je helemaal toevertrouwd!
Geniet nog even van de Hollandse lente zon ;)
Groeten van Renee -
22 Maart 2011 - 20:02
Danny En Cristy:
Jeetje wat spannend allemaal! Wat een geluk voor Fawemo! We blijven het volgen -
22 Maart 2011 - 20:59
Stans:
Wat een gedoe allemaal!
Uiteindelijk komt toch alles op zijn pootjes terecht.
Mozambique rekent gewoon op je.
Sterkte met alles.
Liefs Stans -
23 Maart 2011 - 01:30
Remco:
Wow, wat een ontwikkelingen! Maar die nieuwe placement klinkt helemaal goed. En ze lijken veel slagvaardiger (maar huid nog niet verkopen tot beer geschoten is). Succes! -
23 Maart 2011 - 06:25
Theo:
Je bent pas weg als je weg bent. Kortom een contract is er pas als er een contract is. Ik zou bijna zeggen welkom in Afrika. Ik hoop voor je dat het snel geregeld wordt. Wachten in een vaccuum is lastig. Ben benieuwd wanneer je gaat en wat je eerste ervaringen zijn.
Gr. Theo -
23 Maart 2011 - 07:11
André:
Ken je die mop van die dame die naar Mozambique zou gaan? Ze ging ..
Gewoon het brave meisje zijn zoals we je kennen, komt alles goed :) -
23 Maart 2011 - 07:29
Hanneke:
Lijkt me ook een leuke uitdaging! Succes. -
23 Maart 2011 - 08:08
Wendy Wilbrink:
niets zo veranderlijk als de wereld van ontwikkelingssamenwerking ;)... je nieuwe baan klinkt ook errug leuk!! misschien nog wel leuker... -
23 Maart 2011 - 09:56
Rianne:
Lieve Caroline, lastig verhaal, maar super dat je een leuke nieuwe plek hebt, daar kun je vast ook heel veel toevoegen. Als je weet wanneer je vliegt, dan horen we het wel, doen we ons best om te komen zwaaien. Kus! -
23 Maart 2011 - 10:12
Ineke:
Nou Caroline, Wat een verhaal.
Dat is toch nog even heel spannend voor je. Als ik het zo lees word die nieuwe plek nog beter voor je. Is in ieder geval wel iets wat jou ligt.
Wij missen je natuurlijk al, hoewel Stef een goede vervanger is.
Groetjes en ik duim voor je op een goede afloop.
23 Maart 2011 - 13:41
Patrick:
Nou wat een verhaal..... maar ja herkenbaar voor het Continent. Zo veranderlijk als het weer (Nederlands weer dan wel ;) )
Uiteindelijk denk ik dat een NGO beter bij jou past, dus een gelukje bij een ongelukje zullen we maar zeggen. Nou suc6 en een behouden reis! en we zullen tijdens de VEPD pauzes flink met onze duimen draaien dat dit wat soepeler zal verlopen.
cheers -
23 Maart 2011 - 15:00
Carlo:
a.s. maandagmiddag is de volgende bijeenkomst van Comm&Bej. Je kunt gewoon aanschuiven hoor...
Nee zeg, je "reis" is amper begonnen en je eerste "avontuur" heeft zich al voorgedaan. Zal ook het laatste wel niet zijn. Dit lijkt natuurlijk ook een hele mooie uitdaging, succes! -
23 Maart 2011 - 20:17
Gwen Kris En Florine:
Na een innig afscheid zondagavond... Zagen wij met jou samen deze bui al hangen! Maar als ze je niet willen dan krijgen ze je ook echt niet! Je bent niet de eerste de beste! Misschien is het nu nog wel een beter project! Hopelijk is alles snel geregeld en mag je alsnog gauw gaan! Voor nu: groeten aan maasbracht! Dikke kus en heerlijk dat je er was afgelopen zondag! Liefs g k en f -
24 Maart 2011 - 12:19
Chantal:
De afgelopen dagen klinken als een goede voorbereiding op het Afrikaanse leven. Niet te veel vooruit plannen en als het niet links om gaat, dan maar rechts om...
Van harte gefeliciteerd met je nieuwe baan bij FAWEMO!! Klinkt erg goed. Nu nog ff snel dat contract en dan echt op weg!
Mocht je in de tijd voor je vertrek nog langs Den Bosch komen, dan ben je altijd welkom voor een kopje koffie of meer.
Ik zal voor je duimen dat alles nu snel geregeld wordt.
Lfs Chantal
24 Maart 2011 - 17:08
Laurens:
ha Caroline, spannend allemaal, maar het komt wel goed :-)
grt L